17 AĞUSTOS DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

17 Ağustos 1999 Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için her yıl olduğu gibi bu sene de anma programı düzenlendi.

Gölyaka şehir merkezinde düzenlenen programa, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi YAYLACI, Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR, Gölyaka Kaymakamı Adem KELEŞ, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir AKBULUT, Gölyaka İlçe Müftüsü İbrahim KAPANCI ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program müftülüğe bağlı diyanet görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Düzce Milletvekili Ayşe KEŞİR depremin değil önlemin alınmamasına bağlı can kayıplarının verildiği vurgusunda bulunarak şu ifadelerde bulundu:

“Depremden hep şikayet ediyoruz ama deprem öldürmez sağlıksız yapılar öldürür. Geçtiğimiz günlerde bir bilgi öğrendim zorunlu deprem sigortası devletimiz söylemesine rağmen konutlarımız yüzde 50 sigortalanmış. Almamız gereken dersler olduğunu düşünüyorum. Depremden ders almamız gerekiyor.” dedi.

Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, ise konuşmasında, “Bugün milletçe en kara gecelerden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 17 Ağustos Depremi’nin 18. yıldönümü. O karanlık gecede resmi kayıtlara göre 17 bin 480 canımızı kaybettik. Ölen ve yaralananların sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte yaşanan bu afetin milyonlarca insanımızın yüreğinde derin yaralar açtığı bir gerçektir. Sağlıklı imar projelerinden geçmiş, sağlıklı yapılar yaparak benzer acıları yaşamamalıyız.” dedi.

“Bir belediyenin asli görevi imardır” Belediyenin asli görevinin imar olduğunu ancak imar yerine rant sağlandığını belirten Belediye Başkanımız Bekir AKBULUT, ilçe ile ilgili yapılan çalışmaların devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Depremin üzerinden tam 18 yıl geçti. Bugün senesini burada yad ettik. Allah aynı acıları tekrar bizlere yaşatmasın.

Bir belediyenin asli görevi imardır. Biz geldik imara başladık. Binalarımızı ve imarımızı depreme uygun yaparsak hiçbir şey olmaz. Aynı acıları tekrar yaşamamak için bizim depremlerden ders çıkarmamız gerekiyor.

Gölyaka İlçe Müftüsü KAPANCI' nın yaptığı dua ve verilen yemek ikramlarının ardından program sona erdi.